Elvira Madigan og Sixten SparreDines BogøWebmaster: Dines Bogø


Mere om Elvira og Sixten

NØRRESKOVEN, "ELVIRAPLADSEN"


Iflg. en avisartikel fra 1952 var det tæt på, at en veninde til Elviras mor var nået til Taasinge, inden parret begik selvmord torsdag den 18. juli 1889 i Nørreskoven. Se artikel her.

På vej fra Troense til Nørreskoven passerede parret Valdemars Slot.


Kort over Nørreskov fra Internet og kort fra Taasinge Museum m.v.




Nyere skovveje indtegnet med hvidt på ældre kort. Det fortælles, at man fandt de 2 lig liggende nøjagtig hen over en sognegrænse i Nørreskoven (tidl. Pedersskov). Lidt mærkeligt med en sognegrænse midt i en skov, men i.flg. det ældre kort fra før 1900 er det korrekt med sognegrænsen mellem Bregninge og Lundby (Landet) midt i skoven.


Tv: Sognekort for Taasinge. Midt: Sognegrænse i Nørreskoven. Th: Google Earth med angivelse af stedet ("Elvirapladsen"), hvor parret blev fundet. Sognegrænsen mellem Bregninge og Landet er særdeles tæt på "Elvirapladsen".




Samtidigt træsnit og postkort fra 1889, hvor stedet udpeges.


Stedet i Nørreskov gengivet i Richardt Fischers bog fra 1954 "Det Danske Mayerling-Drama". Underligt. Tilsyneladende ikke den nuværende sten, der skulle være opsat ca. 1941.


I forbindelse med at man fældede fire store træer ved det sted, hvor man fandt Hedvig Jensen og Sixten Sparre den 22. juli 1889 blev der i 1941 opstillet en lille sten. Stenen, der var fundet i et nærliggende vandløb skulle markere "Elvirapladsen"). I 1938 var der plantet tre cyprestræer på stien ud for findestedet.


Uddrag fra tegneserie for børn (Musikhistorier DRs Forlag). Det nævnes, at parret ikke var lykkelige på Taasinge. De havde konstateret, at familierne Sparre og Madigan havde slået hånden af dem. Elvira var gravid og Sixten var en efterlyst desertør og de havde solgt de sidste værdigenstande, de havde medbragt fra Sverige. Lidt pudsigt, at Elvira Madigan er gengivet som sorthåret med asiatiske træk?



Nørreskov - Tåsinge - Elvira Madigan - Sixsten Sparre
27. juli 2014 markerede man ved kirke og gravsted, at begravelsen foregik for 125 år siden. Hans Wendelboe besøgte også pladsen i Nørreskoven.